Bretonin pentu

Lintukoiraa hankkimassa

Bretoni rotuna ja metsästyskäytössä

BRETONI ROTUNA JA METSÄSTYS-KÄYTÖSSÄ

Rotu ja käyttötarkoitus

Bretoni on pääasiallisesti lintukoira, jota voi myös käyttää seisovana koirana jäniksen pyynnissä, sekä noutavana koirana maalta ja vedestä. Luonteeltaan se on avoin ja iloinen koko perheen koira. Omasta kokemuksesta bretoni on ollut meidän perheen roduista se kaikista lapsirakkain. Toki kaikki ovat lapsista pitäneet, mutta tämä pieni seisoja on tässä asiassa aivan erityinen. Se touhuaa lasten leikeissä mukana, tottelee perheen pienempiäkin ja hyppää illalla heidän kainaloonsa nukkumaan.

Bretoni on eloisa ja energinen taskuraketti. Aina valmiina hommiin. Voisikin sanoa, että seisojat kokonaisvaltaisesti vaativat johdonmukaista peruskouluttamista. Hyvin koulutettuna bretoni on ihanteellinen kotikoiran ja metsästyskoiran yhdistelmä. Arkitottelevaisuus, paikallaanolo, liikkeestä pysähtyminen, nouto – olet jo todella pitkällä! Bretoni omaksuu helposti asioita ja on innokas niitä tekemään. Koulutuksessa täytyykin keskittyä opetettavan asian lisäksi myös kontrolloimaan energian määrää. Energian määrän kontrolloiminen koiran koulutuksessa onkin yksi tärkeimpiä aspekteja mikä monesti unohtuu. On iso ero opetatko asioita ylivilkkaalle koiralle vai rauhallisesti suorittavalle.

Ohjeita ja ajateltavaa pennun ottajalle ja pentua harkitsevalle

Nämä ovat tärkeitä pointteja miettiessä seisojan pentua. Osa koirista voi olla helpommin koulutettavia, mutta osa voi vaatia enemmänkin panosta. Se on kuitenkin fakta, että lopputulokseen vaikuttaa erittäin paljon koiran saama koulutus ja siihen panostaminen. Älä kuitenkaan säikähdä! Jos jaksat paneutua perustaitojen kouluttamiseen lopputulos on varmasti kaikin puolin tyydyttävä.

Jokaiselle pennunottajalle lähetetään vielä erikseen sähköpostitse tietopaketti, mitä tarvitset kotiisi pennun sinne saapuessa ja saat tunnukset kennelin koulutuspankkiin.

Tärkeitä linkkejä

Käytämme evästeitä kävijäliikenteen seuraamiseen, sivuston käyttökokemuksen parantamiseen, sisällön personointiin, sekä mainonnan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Selaamalla tätä sivua hyväksyt evästeiden käytön.